SK Tichá |

FAČR zřídila specializované Centrum ochrany dětí

FAČR ve spolupráci s UEFA, zřídila Centrum ochrany dětí FAČR.

„Na fotbalové asociaci si uvědomujeme naši sociální zodpovědnost a jako největší sportovní asociace nově zřizujeme Centrum ochrany dětí FAČR. Jsme tak jednou z 54 zemí Evropy, které se v koordinaci s UEFA do tohoto programu na pomoc dětem zapojily,“ říká předseda FAČR Petr Fousek.

Centrum ochrany dětí FAČR se bude ve fotbalovém prostředí věnovat péči dodržování zásad bezpečného prostředí pro děti v rámci celého fotbalového hnutí a koordinovat zapojení této problematiky do vzdělávání FAČR. Po vydání Manuálu pro trenéry, rodiče a děti, na jejímž vzniku FAČR spolupracovala s Linkou bezpečí, jde o další krok ke zvýšení bezpečí nejmenších.

„Naším cílem je změnit kulturu sportu, zlepšit komunikaci v rámci tréninkového procesu, ale i v běžném životě. To, jak bude sportovní prostředí vypadat, záleží na nás všech. Pro mě jako pro nově zvoleného předsedu FAČR je to jeden z důležitých kroků, kdy může asociace využít svého postavení, vlivu i odborníků a být připravena pomoci těm, kteří ji potřebují. Výsledky naší práce v tomto směru sdílíme i s dalšími sportovními asociacemi a také s veřejností, což je naprosto unikátní kombinace a já jsem rád, že podobný dialog iniciuje právě FAČR,“ dodává Petr Fousek.

Celý článek 
ZDE.


Aktuální články

Materiály pro 26. řádnou Valnou hromadu FAČR

Ve čtvrtek 30. května 2024 se uskuteční 26. řádná Valná hromada Fotbalové asociace České republiky. Ta proběhne v Hotelu NH Collection...

Mobilní aplikace FAČR Integrity pomáhá i při ochraně dětí

Aplikace FAČR Integrity umožňuje jednoduché nahlašování jakýchkoliv negativních jevů ve fotbale. Aplikace si klade za cíl zajištění...

#HIGHLIGHT: Tichá - Bystřice

Sestřih gólů z domácího zápasu proti Bystřici.