SK Tichá | | Muži | Rozhovory

Daniel Kula: Nesmí nám chybět zdravé sebevědomí

Rozhovor s trenérem Danielem Kulou.

Tichá vstupuje do do nové sezóny 2022/23. Přinášíme Vám ohlédnutí za letní přípravou mužů.
  • Jak hodnotíte letní přípravu?

Nechci zacházet do detailů, ale z celkového pohledu převažuje spokojenost, co jsme naplánovali, to jsme absolvovali. To je, co se týče pocitu, ale to pravé zhodnocení nám ukáže až naše vystupování v podzimní části.

  • Jak se Vám mužstvo jevilo v přípravných zápasech?

Říkám to vždy, nerad vyhrávám v přípravě, ale jsem rád, že výběr těch soupeřů se povedl. Každý z nich byl v něčem jiný a my jsme obstáli i v době nejtěžší fyzické přípravy. Souhra nebyla ideální, ale s tím se budeme ještě nějakou dobu potýkat. Do čtyřech utkání včetně poháru zasáhlo 21 hráčů, dva kvůli zdravotním problémům přípravu neabsolvovali, což je zásadní rozdíl oproti zimní přípravě. Na druhou stranu, ne všichni se asi na podzim v našem dresu objeví. Pozitivem je určitě zatím trojice nových hráčů, u kterých už je přestup dotažen.



  • S jakým cílem bude Tichá vstupovat do podzimní části sezóny?

Pro všechny to bude nové, až na pár výjimek hráči na téhle úrovni ještě nehráli. Cíl, nebo spíše přání, být silní jako tým, protože nemám pochyby o fotbalových kvalitách jednotlivců, ale jen to stačit nebude. Každý musí něco přidat. Brát konkurenci na svém postu negativně, to by škodilo celému týmu. Nesmí nám chybět ani zdravé sebevědomí hned od začátku. Los je dle mě, pro nás hodně těžký hned v úvodních třech kolech. Tipovat umístění bez bližší znalosti soupeřů si netroufám.

  • Kádr pro podzimní část ..

Kádr ještě není uzavřen. S Leošem Petříkem ještě řešíme nějaké hráče směrem do týmu, o odchodech mi není nic známo. Do nového ročníku tak vstoupíme s kádrem, který vybojoval postup, posíleným o příchozí trojici.



  • Podzim zahájíte v Horní Suché, poté Vás doma čeká Stonava ..

Dopředu říkám, že celky z karvinska favorizují v celé soutěži a my na tři z nich narazíme hned na začátku, což upřímně v této chvíli za výhodu nepovažuji. Pokud nechceme být jen za vyjukané nováčky, musíme se jim postavit odhodlaně. Horní Suchá je taky vítěz B třídy. Myslím, že by to mohlo být zajímavé utkání i z pohledu určité podobnosti obou soupeřů, ale to nám ukáže až sobotní premiéra.



SOUPISKA


Brankáři: PIKULÍK Vlastimil, SRNĚNSKÝ Miroslav ml.

Obránci: KUDÝN Tomáš, BALCÁREK Ondřej, ŠVRČEK Radim, KOCIÁN Tomáš, KOCIÁN Roman, VRÁNA Pavel, ZÁVODNÝ Jakub, SLÁDEČEK Radim

Záložníci: FAJČÁK Daniel, KOCIÁN Dominik, SVOBODA Štěpán, KUNČÍK Lukáš

Útočníci: ŠVRČEK Ondřej, TOMÁNEK Martin, JANÁČ Tomáš, SKOUPIL Petr, HOUŠŤAVA David, BARTOŠ Patrik

Realizační tým:

Trenér: KULA Daniel
Asistent trenéra: ZDARSA Petr
Vedoucí mužstva: SRNĚNSKÝ Miroslav st.
Masér: JANÁČ Libor


Aktuální články

Víkendová utkání žáků jsou odložena

Víkendová utkání starších i mladších žáků jsou ODLOŽENA. V obou případech z důvodu velké nemocnosti soupeře. Ohledně nově...

Preview: Finstal Lučina – SK Tichá (sobota, 16:00)

Před zápasem. 18.kolo ČPP I. A třídy sk. B.

Buďte s námi V REPRE! Nový díl s Ondřejem Čelůstkou a Tomášem Petráškem

Buďte s námi V REPRE! Česká reprezentace ve spolupráci se svým partnerem TCL přináší podcast, ve kterém vystupují exkluzivní hosté...