SK Tichá | | Muži

Stopka v poháru: Příbor - Tichá 1:0 pk.

Tichá v poháru končí. O vítězství Příboru 1:0 rozhodl penaltový rozstřel.

Šance se v průběhu zápasu střídaly na obou stranách. V prvním poločase byli nejblíže ke vstřelení gólu hráči Tiché, kteří zahodili hned několik gólových příležitostí. V té největší pálil Martin Tománek do tyče a střelecký pokus Dominika Kociána zablokoval před prázdnou bránou obránce domácích.

Příbor měl v první půli dvě dobré příležitosti, jenomže ani střela z hranice velkého vápna a následný roh domácích, který proletěl pokutovým územím Tiché zůstaly nevyužity.

Druhý poločas nabídl další příležitosti Tiché, ale ani z jediné šance nedokázali tichavští vstřelit úvodní branku. Nejblíže k ní měl po dvou standartkách David Houšťava, ale ani on nedokázal zamířit hlavou mezi tři tyče.

Tichá nedokázala využít ani „přesilovku“ kterou měla k dispozici od 66.minuty po vyloučení domácího hráče. Příbor i v desíti hráčích zahrozil v 73.minutě, když domácí útočník trefil po chybné rozehrávce hostů břevno Pikulíkovy brány. O deset minut později pro změnu Pikulík vytáhl střelecký pokus domácího záložníka z poza šestnáctky na rohový kop.

V samotném závěru zápasu postupoval z půlky hřiště sám na domácího brankáře Dominik Kocián, ale jeho gólovou akci zastavil praporek pomezního.

Zápas dospěl do pokutových kopů, na jejímž konci se z vítězství 3:2 radoval domácí Příbor.

Semifinále | Sobota 12.06.2021, 17:00 | Příbor
 

FK Příbor-SK Tichá

1:0 pk

0:0

Branky:

Penalty Tiché proměnili: Janáč, Houšťava

Penalty Tiché neproměnili:
 Švrček O., Fojtík, Kocián D.

Žluté karty: 28.Drápala, 37. a 66.Filip - 15.Houšťava, 22.Janáč

Červené karty: 66.Filip

Rozhodčí: Hrdnina - Kocián, Fischer

Diváci: 100

FK Příbor: Podešva – David (77.Buchač), Bajer F., Majer (74.Špaček), Kostelecký (60.Bajer L.) – Busek, Filip, Drápala M. (83.Kolek), Nedoma (60.Drápala O.) – Panák Jakub, Panák Jan

SK Tichá: Pikulík – Kocián T., Sládeček, Vrána, Fojtík – Kocián D., Fajčák, Janáč – Tománek M. (79.Závodný), Houšťava, Švrček O.

OHLASY
 
 
 

DANIEL KULA: "Vynechám slovo kdyby, protože by to hodnocení nemělo konce. Pro mě velké zklamání z vyřazení a z dnešního výkonu rozpaky, v porovnání s tím, co jsme předvedli před šesti dny na Bečvě. Ve čtvrtek večer jsme ještě nevěděli, zda vůbec postavíme jedenáct hráčů a k utkání nastoupíme, takže žádné výčitky vůči těm, co nastoupili ode mě nečekejte. Kritika na naší hlavu zřejmě povede k části utkání po vyloučení domácího kapitána, k tomu mám dvě vysvětlení. Pochopitelně se asi čekal od nás vysunutý presing a doražení soupeře, jenže to že soupeř přijde o hráče neznamená vždy zásadní změnu. Na to abychom to vytáhli, musíte mít hráče, kteří budou kondičně na výši a tenhle způsob hry zvládnou i po 70 minutě a k tomu bez čerstvých střídajících spoluhráčů a že tomu tak v této chvíli není ukázal další vývoj utkání. Domácím stačilo pět možná sedm minut na otřepání, nezalezli a hra se potom zcela vyrovnala, což by asi při potřebné fyzičce nebylo možné. Hráčům nechyběla vůle, ale kondičně jsme zkrátka soupeře neporazili, a především jsme nevstřelili branku (neuznaný gól nebudu rozebírat). Druhá věc je taky ta, že domácí chtěli hned vsadit na brejky a k tomu potřebovali naší vysunutou obranu, což jsem prohlédl. Stoperská dvojice Sládeček - Vrána není typologicky ideální na to, aby hráli pozičně vysoko a i proto, že hráli to na co mají, tak jsme uhráli vzadu nulu, což je jejich dobré vysvědčení, nicméně často byli příliš stažení a to prohlubovalo mezery mezi nimi, zálohou a útokem. Tři naše neproměněné penalty jen potrhly náš nepovedený zápas. Prohry jsou k tomu, aby jsme se z nich poučili, a neodradilo nás to, ale bez pořádné dřiny to nepůjde stejně jako nutnost doplnění kádru."  

Aktuální články

Velké finále: Tichá vyzve Jeseník n.O.

Po dvou letech si Tichá znovu zahraje přímý zápas o nejcennější trofej novojičínského kraje. Svěřenci Daniela Kuly se ve finále...

Výkonný výbor schválil nový Přestupní řád FAČR s účinností od 1. 6. 2024

Výkonný výbor na svém zasedání dne 17. 4. 2024 schválil nový Přestupní řád, který získal přehlednější podobu a zároveň do něj...

Výsledkový servis mládeže (19. 4. - 21. 4.)

Víkendové výsledky zápasů SK Tichá.