SK Tichá | | Mládež

V Nymburce proběhl seminář talentované mládeže

Vzdělávání trenérů FAČR.

Ve Sportovním centru Nymburk proběhl ve dnech 21. až 23. listopadu třídenní seminář talentované mládeže FAČR. První den byl určený internímu vzdělávání trenérů FAČR, v dalších dnech pak seminář absolvovali také trenéři SCM, SpSM, klubových akademií a další.

Fotbalová asociace si pro své trenéry připravila velmi bohatý program plný zajímavých přednášek na nejrůznější témata. Prostor dostala spolupráce v pracovních skupinách. Seminář za tři dny absolvovalo přibližně pět set trenérů z celé republiky.

„Jsme moc rádi, že jsme po dlouhých třech covidových letech mohli trenéry opět přivítat osobně. Snažili jsme se, aby obsah celého semináře byl co nejvíce interaktivní a pro trenéry zajímavý. Vedle prezentací vznikaly i diskuzní skupiny, kde se probralo mnoho důležitých a inspirativních věcí,“ řekl Grasroots manažer FAČR Michal Blažej.

Během tří dnů se na semináři probrala celá řada zajímavých témat z oblasti trénování a koučinku. Trenéři dostali nové informace od Komise mládeže FAČR, byli například seznámeni s novinkami v systému XPS nebo také obdrželi informace o pravidlech talentované mládeže. Svou prezentaci na téma lokomoční trénink přednesl také Josef Anderle ze společnosti Anderle Sport a prostor dostali také zástupci Sparty, Slavie a Plzně, kteří přednášeli na téma mezinárodní konfrontace.

Formu semináře si pochvaloval i Sportovně technický ředitel FAČR Zdeněk Psotka, který ocenil především formát diskuzí po jednotlivých přednáškách a prezentacích.

„Kluci ze vzdělávání a z Grassroots oddělení připravili letos opravdu velmi zajímavý model. I moje osobní zkušenost je taková, že činnost v rámci pracovních skupin je velmi přínosná. Právě po skončení přednášek při následné komunikaci ve skupinkách probíhá v rámci diskuzí ten největší přenos informací,“ řekl Zdeněk Psotka.

Aktuální články

Velké finále: Tichá vyzve Jeseník n.O.

Po dvou letech si Tichá znovu zahraje přímý zápas o nejcennější trofej novojičínského kraje. Svěřenci Daniela Kuly se ve finále...

Výkonný výbor schválil nový Přestupní řád FAČR s účinností od 1. 6. 2024

Výkonný výbor na svém zasedání dne 17. 4. 2024 schválil nový Přestupní řád, který získal přehlednější podobu a zároveň do něj...

Výsledkový servis mládeže (19. 4. - 21. 4.)

Víkendové výsledky zápasů SK Tichá.