SK Tichá | | Tiskové zprávy

FAČR pořádá seminář o bezpečnosti sportu

Seminář se uskuteční v pondělí 19. září 2022 od 9:00 do 17:00.

Seminář bude veřejně přístupný a zváni jsou především trenéři a rodiče sportujících dětí. FAČR tak pokračuje ve svém dlouhodobém programu ochrany dětí ve sportu.

„Sport významně pomáhá rozvoji duševního zdraví. Dítě se učí, že v životě je řád a systém velmi důležitý. Pozitivní přijetí trenérského manuálu na podzim loňského roku bylo ještě větší, než jsme čekali – trenéři se velmi aktivně zapojují, více si všímají a učí se reagovat na případné psychické problémy dětí. Naším dalším krokem bude propojení co největšího počtu sportovních svazů – děti jsou nejohroženější skupina, musíme je chránit,“ uvedla Michaela Veselá, manažerka sociálních projektů FAČR.

V pěti tematických celcích na semináři vystoupí šest lektorů.

Martin Daněk, sportovní ředitel FK Třebíč a mentální kouč A týmu florbalové reprezentace, s Markem Vojtou, asistentem trenéra A týmu florbalové reprezentace, promluví o budování vítězného týmu. Martin Vlk, šéftrenér sportovního střediska mládeže Mladá Boleslav, bývalý sportovní ředitel Calgary West a člen mezinárodní výzkumné skupiny EU v oboru aplikace Ekologické dynamiky ve sportu, vzdělávání a rehabilitace, přednese téma transformačního koučinku.

Práci sportovního psychologa v mládežnické akademii vysvětlí Martin Macháček, sportovní psycholog a trenér akademie Slavie Praha. Lektor FAČR Otmar Litera vystoupí s příspěvkem o mapování vztahů ve skupině. Michaela Veselá a psycholožka Regina Jandová, specialistka Linky bezpečí, promluví právě o Manuálu pro rodiče, trenéry, děti a o Lince bezpečí. FAČR na vzniku manuálu spolupracovala s Linkou bezpečí. Koncem minulého roku pak přišla s komplexním programem ochrany dětí a založila Centrum ochrany dětí FAČR, které péči o dodržování bezpečného prostředí pro děti v rámci celého fotbalového hnutí koordinuje.

Aktuální články

Buďte s námi V REPRE! Nový díl s Ondřejem Čelůstkou a Tomášem Petráškem

Buďte s námi V REPRE! Česká reprezentace ve spolupráci se svým partnerem TCL přináší podcast, ve kterém vystupují exkluzivní hosté...

V Praze proběhl velký seminář trenérů

V pondělí 15. dubna uspořádala Unie českých fotbalových trenérů společně s Fotbalovou asociací České republiky v Praze velký seminář...

Rozhodl jediný gól: Albrechtice – Tichá 1:0

ČPP I.A třída sk. B, 17.kolo.